woensdag 30 mei 2012

Spannend!

Zo'n mooi tafelkleedje dat ik gevonden heb op de rommelmarkt! En zo'n leuk kleedje dat ik daarmee wil naaien! Maar wel onder begeleiding, via www.juliawenners.be, want op zelfstandige basis kleedjes in elkaar knutselen, dat is nog niet aan mij besteed.
Na vier toekomstige avondjes gekeuvel, geknabbel en genaai hoop ik binnenkort een foto van een dolgelukkig petekind met bovenstaand zelfgemaakt retro-kleedje te kunnen tonen. Spannend!

zondag 20 mei 2012

gerecycleerd cadeaudoosje

Mijn vent had een superleuk en bovendien origineel en milieuvriendelijk cadeau gevonden voor iemand: een overnachting in een boomhut in Friesland! (Pret, pret, ik wou dat ik zelf mocht gaan!) 
Hij printte dus een voucher af en wilde die in een witte enveloppe steken om dan af te geven. Typische mannensaaiheid. Maar daar stak ik snel een stokje - of liever een doosje - voor! Want wat zou jij nu liever krijgen? Een cadeaubon in een enveloppe met je naam erop, of ...
een cadeaubon in een gepersonaliseerd cadeaudoosje!?
Ik zou het wel weten.


Bovendien zijn het 2 cadeaus voor de gelukkige én een cadeau voor het milieu. Tel even met me mee:
- cadeau 1: een bon om in een boomhut te overnachten. Toppie!
- cadeau 2: een leuk doosje dat je kan hergebruiken als geheime-dingen-doosje, postzegeldoosje, sleutel-opberg-doosje, eerste-afgeknipte-haarlok-en-eerste-uitgevallen-melktand-van-mijn-kind-doosje, of mijn favoriete herbestemming: als mini-schilderij!
- cadeau voor het milieu: al dat gerecycleer maakt de afvalberg kleiner


Wil je zelf ook aan de slag? Je hebt er niet veel voor nodig:
- een hard leeg doosje (type bongobon of iets wat erop lijkt)
- oude restjes stof voor de voorkant
- een fleurig papiertje voor de achterkant
- tweezijdige plakband
- kladpapier om een figuur op te tekenen
- een vaste tekenhand of de afbeeldingenzoekfunctie van www.ecosia.be (groene tegenhanger van google)
Knutselen maar!
Schrijf binnenin het doosje hoe de ontvanger je kunstwerk kan hergebruiken en maak zo samen de afvalberg kleiner. Iedereen blij!

donderdag 10 mei 2012

Frutselmiddag

En toen kwam het. De vraag. Of we eens een workshop wilden geven om knuffels te maken. Ja, dat wilden we! En zo belandden Johanna en ik op een mooi zondagmiddag bij Lies en haar collega's. Een klein fotoverslag:




Het resultaat was geweldig:
 En de afsluiter ook!

dinsdag 1 mei 2012

Willemien verhuist

Ze heeft er heel lang op moeten wachten, maar ik heb eindelijk een geschikt baasje gevonden voor Willemien Walvis. Vanaf vandaag zal ze bij Stella wonen. Veel plezier, Stella en Willemien!


En met een gepimpt recyclagedoosje en magneetletters voor Stella en grote broer Matteo is het geboortecadeau compleet!