maandag 28 januari 2013

Zo gemakkelijk kan het zijn

Je afvalzak iets leger houden, aan upcycling doen én een goede sociale daad stellen op hetzelfde moment? Het kan! Hou de dopjes van je waterflessen en frisdrankflessen apart en lever ze in bij een inzamelpunt. Ze worden omgevormd tot paletten en de winst van de verkoop gaat naar een project dat blindengeleidehonden opleidt. Jeuj voor de eco-woefkes!



Meer info op http://www.dopjesactie.be/index.php/nl/
(Hoewel het nog niet op de site staat, kan je in Borgerhout dopjes droppen in het kantoor van Kind en gezin op de Turnhoutsebaan 133)

donderdag 24 januari 2013

Van buren, granny squares en taartjes

Laatst werden we door onze lieve overbuurvrouw vlak voor onze voordeur tegengehouden. Of we even konden wachten? En toen verraste ze ons met een superlekkere tarte tatin. Waar we die aan verdiend hadden? Ik had haar in een laat herfstzonnetje op een terras granny squares leren haken. En daarom kregen we dus taart. Goeie ruil, vind ik! Past ook perfect bij elkaar: haken en taart eten.

zaterdag 19 januari 2013

Een geschenk uit de hemel

Ons oma was een echte oma. Klein, rond, grijs en geweldig lief voor al haar kleinkinderen. Op zaterdag was iedereen welkom voor een bord zelfgemaakte soep en je geraakte niet buiten zonder eerst nog een Chokotoff mee te grabbelen. En goed naar links en naar rechts kijken voor je oversteekt! Als professioneel naaister maakte oma in een handomdraai een nieuwe jas voor je en je moest maar even vermelden dat het al flink kouder was geworden en de volgende keer kon je een paar zelfgebreide sokken mee naar huis nemen. Maar het mooiste wat ze voor haar kleinkinderen maakte, was een zelfgebreide doek om haar achterkleinkind in te wikkelen. Een paar jaar geleden is ze gestorven en ons kleintje is pas 8 weken geleden geboren. Oma zal dit achterkleinkind dus nooit in haar armen kunnen houden om haar te bewonderen. Maar ons meisje zal wel de warmte van oma voelen, want mijn mama kwam enkele weken geleden langs met een doek die oma nog voor mijn toen nog toekomstige kleintjes gemaakt had. Een geschenk uit de hemel! Dank u, oma! En geef ze daar in de hemel allemaal een kus van ons Mira.
 

woensdag 16 januari 2013

Merci Meus

Ik ben maar gedeeltelijk goed bezig met mijn goede voornemen om minder (eigenlijk liefst geen) eten weg te gooien. Ik hou wel flink een lijstje bij van wat er voor eetbaars in de vuilbak belandt, om zo mijn schuldgevoel te voeden en er dan hopelijk in de toekomst beter op te letten. Wat ik sinds 1 januari al heb weggegooid: een paar raapjes, een paar bietjes, een restje strooikaas, een half geitenkaasje, een restje sla, restjes paté (zie je, als je er verkleinwoorden van maakt, lijkt het minder!).
Maar wat ik niet heb weggekieperd, is een restje appelmoes. Ik kon er nog wel iets mee, dacht ik. En ja, net op dat moment demonstreerde Jeroen Meus hoe ik een cake met appelmoesvulling kon maken. Van serendipity gesproken, zeg. Weg restje, weg schuldgevoel!
En het recept is niet eens zo moeilijk, kijk maar op www.een.be .

appelmoes zit onderaan verstopt...
Help mij om mijn vuilbak leeg te houden en vertel welke succesrecepten om restjes te verwerken jij hebt! (hieronder of op Facebook)

zaterdag 12 januari 2013

Wat ons meisje vanaf nu ziet als ze in de MaxiCosi ligt

Half zelfgemaakt! De leuke vogeltjes heb ik bij Oxfam gekocht en dan ben ik aan het knutselen geslagen.

maandag 7 januari 2013

Roze

Met een dochter in huis is roze niet te vermijden. Gelukkig is er roze en roze. Als cadeau voor de geboorte van Muna koos ik roze. Welkom op de wereld, Muna!



vrijdag 4 januari 2013

Eerste ruil van het jaar

In ruil voor de broodpudding en chocoladepudding die ik als dessert meebracht voor het nieuwjaarsfamiliefeest, maakte mijn schoonmoeder deze mooie sjaal voor mij.
Ik vaar 2 keer goed want ik kan pronken met een stijlvolle warme sjaal én ik heb meegesnoept van de chocoladepudding! Helaas is er geen foto van de dessertjes - ze waren te snel opgesmikkeld - maar ik heb dankzij de broodpudding wel aan mijn goede voornemen kunnen werken want al mijn broodkorstjes zijn erin verdwenen! Driewerf hoera!

dinsdag 1 januari 2013

Hipperdepip, 2013 is goed begonnen!

Het jaar is nog maar net begonnen en ik heb de ontdekking van het jaar al gedaan: www.susta.be
Hier vind je duurzame winkels/diensten in Antwerpen! Ze zijn nog maar pas begonnen, dus ze vragen nog hulp om hun arsenaal uit te breiden. Ik heb soepmie.be al voorgesteld! Misschien is het een leuk (en makkelijk) goed voornemen voor 2013 om hen een handje te helpen door je ogen en oren open te houden en alle interessante winkels aan hen door te spelen.

Mijn goed voornemen van dit jaar: minder eten weggooien. Duimen dat het lukt!