donderdag 28 maart 2013

woensdag 27 maart 2013

Even terug naar het begin

Met al dat geknutsel en gefrutsel en genaai en gehaak voor mijn (superschattige allerliefste) dochter, wordt het oorspronkelijke doel van deze blog een beetje weggedrumd. Wat was ook alweer de bedoeling van mijn blog? Ruilen! Juist, ja, ruilen, want door te ruilen, gaat de wereld er volgens mij wat mooier uitzien - zie mijn uitleg rechts.
Anne van de naailes wilde wel graag magneetlettertjes cadeau doen aan 2 leuke kindjes...
En ik kon vanavond zonder er zelf moeite voor te doen een lekkere maaltijd op tafel zetten. Een geslaagde ruil, als je het mij vraagt!
Wil je ook graag een vlaggenlijn, magneetletters of een knuffel van gerecycleerde stofjes? Laat het me in een reactie hieronder weten of laat een berichtje achter op Facebook (re-saar-cle). Ik ruil voor iets wat jij ook zelf maakt en dat mag echt eender wat zijn, van lekkere chocoladecake tot een zelfgeschreven gedicht!

vrijdag 22 maart 2013

Van je vrienden moet je 't hebben

Een hele tijd geleden kreeg ik van mijn vriendinnetjes een superschattig cadeautje:
Een pakket om zelf omkeerbare sloefkes te naaien! Bestaat er een betere verrassing voor moeders die graag naaien? Ik dacht het niet!

Ik dus aan de slag met schaar, draad en naaimachine...
En tzadaaaaaaa! Dank u, tante poebie en metie!

maandag 18 maart 2013

Wat ons meisje ziet als we op wandel gaan


Ik wilde graag een wagenspanner (zo'n ding om kindjes te animeren als ze in de kinderwagen liggen). Maar die dingen zijn of lelijk of heel erg duur. En dan wordt de knutselaar in mij natuurlijk uitgedaagd om het zelf te doen! 
Ik begon met een naaiprojectje: ik zou 3 kleine diertjes naaien. Maar het eerste zag er al niet uit zoals ik 'm had gedroomd, dus dat idee liet ik varen. 
Met vilt dan? Het vogeltje dat ik maakte, was wel leuk, maar toch was het niet wat het moest zijn. 
Knutselen dan maar! Gelukkig hou ik alles - ja, alles - bij en sprokkelde ik dus met gemak wat rommeltjes bij elkaar die ik zou kunnen gebruiken- pareltjes, lege theedoosjes, leuke stofjes, een belletje en kersenpitjes voor de muziek en een stevig touwtje.
Wat gepruts later, had ik dit:
Leuk, toch, dat geknutsel voor volwassenen.

woensdag 13 maart 2013

Wat kan je nog met zoiets?

Dit is wat er overbleef na zijn geknutsel. Mijn ventje toverde voor zijn werk plantenbakken om tot iets anders, maar die dingen kwamen met een ophangsysteem dat hij niet nodig had. 'Aha!' denkt mijn recycleer-ik dan, 'daar vind ik wel een nieuwe bestemming voor!'. Dus heb ik eens rondgekeken in huis waar die dingen zich nuttig konden maken. In de keuken? Nee? In de tuin? Hebben we niet. In de badkamer? Nee. En toen zag ik alle boekjes van onze dochter rondslingeren in de woonkamer. Met wat karton en een mooi inpakpapiertje maakte ik een stevige onderkant en nu heeft ons meisje haar eigen mini-bibliotheek! 
Ik kan mezelf nog net inhouden om geen bibliotheekkaartjes te knutselen...

Heb je thuis iets liggen dat smeekt om een herbestemming, maar je hebt zelf geen idee? Ik denk met je mee! Laat het me weten via facebook (re-saar-cle) of als reactie op dit bericht.

zaterdag 9 maart 2013

Naaipret met mijn petekind

Een meisje van 6 - pardon, bijna 7! - hoort een leuke kamer te hebben. En daar horen vlaggetjes bij! Dus nodigde ik mijn petekind uit voor een echte naaimiddag. Ze mocht zelf de stofjes kiezen, de stofjes knippen, mooi op elkaar passen en het pedaal van de naaimachine bedienen. We hebben hard gewerkt en we zijn allebei heel tevreden over het resultaat!
 
En dan is er nog goed nieuws: Het kleedje dat ik een hele tijd geleden voor haar maakte, past nu eindelijk! Het meisje is gegroeid, het  kleedje gelukkig niet, dus nu kunnen ze samen op pad.

woensdag 6 maart 2013

Kleertjespuzzel

Een te kort topje. 
Een nooit gebruikte zwangerschapsband in een leuk stofje. 
1 + 1 = 3 want nu heb ik een t-shirt dat wel past en dat kan omgetoverd worden in een leuk kleedje en ik heb minder afval! 3 keer blij dus.