dinsdag 25 juni 2013

De schaar erin!

Wat gedaan met kleedjes die in je kast hangen, maar die je nooit aandoet? 
4 opties:
- ruilen op een swishing event
- naar de kringloopwinkel brengen
- verkopen op een rommelmarkt
- verknippen
Het paarse kleedje dat in mijn kast hing te hangen, heeft voor optie 4 gekozen. Want het was een souvenir uit Sri Lanka, dus ik wilde het toch op een of andere manier 'bijhouden'. Dus zette ik de schaar erin en knipperdeknipperdeknip, enige tijd later had Mira weer een kruippakje voor de extreem warme dagen (die nog gaan komen...).







donderdag 20 juni 2013

Een award! En een heel lang blogbericht!


Ik kreeg van Khadetje de Liebster Award (niks fancy, hoor, gewoon een leuke appreciatie van de ene blogger voor de andere.) En daar hoort een 'te doen'-lijstje bij, namelijk 11 dingen over jezelf vertellen, een paar vragen beantwoorden en 11 andere bloggers nomineren. Hier gaan we dan.
  • 7 Maanden geleden werd ik moeder van de geweldig schattige, supermooie, hartstikke leuke Mira (aka mormeltje).
  • Mijn liefje en ik hebben een voorliefde voor vreemde koosnaampjes. We noemen elkaar Beest (dat is hij) en Monster. Voor ons meisje passeren ook de vreemdste namen (van trolletje tot breedsmoelkikker)
  • Beest, mormel en ik wonen in een geweldig tof ecologisch appartement met overal inlands fsc-hout, met regenwater om het toilet door te spoelen, warmterecuperatiesysteem, leem aan de muren en andere eco-snufjes.
  • We zijn nu wel op zoek naar een huisje met tuin. De derde verdieping, geen lift en geen terras, dat is wat spijtig als je kinders hebt. Maar ik woon hier wel graag. Snif.
  • Ik ben verslaafd aan rommelmarktjes doen. En tegenwoordig ook aan Pinterest.
  • Ik kan nogal ver gaan in dat upcyclen en daarom is het moeilijk om iets weg te gooien. Er ligt hier dus veel rommel.
  • Ik eet mijn dessert graag met een klein lepeltje. Omdat ik op restaurant dan ook steeds mijn gezelschap in verlegenheid bracht door daarnaar te vragen, kreeg ik van mijn Beest heel romantisch in Schotland een eigen 'gouden lepeltje', dat ik nu steeds overal mee naartoe neem.
  • Ik vind het fijn als mijn sokken dezelfde kleur hebben als mijn t-shirt. (Iedereen heeft recht op een vreemde afwijking!!)
  • Ik eet graag bananen. En chocola. Of bananen mét chocola!
  • Als ik op reis ga, dan ga ik het liefst naar 1 land. Op 3 weken 2 landen 'doen', dat is belachelijk. Er is genoeg te zien in 1 land!
  • Als ik naar de bakker, de slager, de chinees, het frituur, de smoskeswinkel of de viswinkel ga, dan neem ik mijn eigen potjes mee. En na een tijdje vinden zij dat daar niet meer raar.
Dan een antwoord op de vragen van de award-uitreikster Khadetje :
- Wat doe je in het dagelijkse leven?
Ik geef Nederlands aan anderstalige volwassenen. Leuke job, dag- en avondwerk. Het is fijn om iets door te geven aan een ander en omdat het volwassenen zijn, hoef ik niet de strenge juf uit te hangen.
- Hoe is de naam van jouw blog ontstaan?
Ik recycleer graag dingen. De meeste dingen die ik naai, zijn gemaakt uit stofjes van de kringloopwinkel of de rommelmarkt. En andere rommel (tot afval toe) kan ik ook omtoveren in iets moois of bruikbaars. In het Engels krijg je dan 'recycle' en dat ligt dicht bij mijn naam (Saar dus). Vandaar, re-saar-cle.
- Stof of papier?
Stof! Zeker sinds ik ontdekt heb dat je cadeautjes leuk kan inpakken met stof. Zoek maar eens 'furoshiki' op YouTube.
- Wat is jouw favoriete tool?
Een haakpen. Kan je gemakkelijk overal mee naartoe nemen en de momenten van verveling zijn meteen weggejaagd.
- Wat is jouw lievelingskleur?
Groen, hoewel dat de meest toxische kleur zou zijn om te produceren.
- Ben je een winter of een zomertype?
Geen van beide en allebei. Ik vind het fantastisch om naar de gietende regen te zitten staren of naar neerdwarrelende sneeuw. Maar ik hou ook van een terrasje in de zon.
- Wat is jouw inspiratiebron?
Leuke knuffels in winkels, ideeën van vrienden, Pinterest, andere bloggers.
- Wat zijn jouw favoriete accessoires?
Ik ben niet echt een juwelenhandtassenschmink-meid. Geen dus. Soms een houten ketting (ja, van de rommelmarkt).
- Noorwegen of Turkije? 
Noorwegen!
- Wat wil je nog meer vertellen?
Het lijkt me al een hele boterham, niet?

En dan de award doorgeven aan 11 andere bloggers. Er zit een vervelende voorwaarde aan: ze mogen nog geen 200 volgers hebben. Dat sluit Tiene,  Lowimpactman , made by Joel en een hoop andere interessante blogs al uit, terwijl dat superblogs zijn. Dus dan nomineer ik de volgende leuke blogs nog:


dinsdag 11 juni 2013

Wat het meisje en ik deden

Wat doet een mens op een doorsnee zaterdag? Beetje lummelen, alles op 't gemak. Wij ook, normaal gezien. Maar een paar zaterdagen geleden deden wij iets speciaals...
Het meisje en ik deden namelijk mee aan The Guinness Book of Records Cloth Diaper Change in Borgerhout. Meisje had wel veruit de meest stijlvolle luiers van alle koters! Die mooie gNappies halen we bij het geweldige Kudzu
En ja ja, we hebben het gehaald, dat record! Pret!

woensdag 5 juni 2013

Van upcyclen gesproken

Ik krijg van mijn lieve schoonmoeder soms wat reststofjes en staaltjes van een gordijnenwinkel doorgespeeld en daar zit soms wel wat bruikbaars tussen. De meeste stoffen worden verknipt tot vlaggenlijnen en ander moois, maar voor een kapstokje met voorbeeldstofjes kreeg ik toch een betere inval:
Paraplu's, mutskes, sjaals, handschoenen, alle minidingen kunnen erin! Hoe ver kan een mens gaan in dat upcyclen, zeg. Ik val er zelf ook van achterover.