donderdag 30 april 2015

Besmettelijk!

Ons meisje heeft de recycleer/upcycle/hergebruik-microbe nu ook te pakken! Op de rommelmarkt vonden we een leuk houten tafeltje en stoeltje op perfecte Mira-hoogte, maar het zag er allemaal wat afgeleefd uit. We namen het toch mee naar huis, beest en mormel gingen aan de slag en het resultaat mag gezien worden! Weer een zieltje gewonnen!

maandag 20 april 2015

Wie bij de hond slaapt...

Mijn vent is ook aan het upcyclen geslagen. Als whiskyliefhebber heeft hij veel, heel veel flessen staan en af en toe geraakt er al eens eentje leeg. Vaak zijn dat mooie dingen die het niet verdienen om zo maar in de glasbak te belanden. Dus heeft hij een glassnijder gekocht en nu kan hij van die lege flessen iets moois maken, zoals vazen (die bv ook te koop zijn in de topwinkel Rewind, maar daar wel wat duurder zijn), glazen, lampen of originele kapstokken met de teutekes
Weer een zieltje gewonnen voor het upcyclen! We gaan de hele wereld veroveren, whoehoew!
 
 

zondag 12 april 2015

Van moeder op dochter op kleindochter

Als kind vond ik het heerlijk om met mijn mama broodpudding te maken met oud brood. Brood in stukjes scheuren, melk- en eiermengsel erover, oven in, smullen maar. 
Nu vind ik het nog steeds fijn, vooral ook omdat er zo geen restjes in de vuilbak belanden. Dus doe ik hetzelfde met dochterlief. Zitten we samen brood te scheuren en eieren te klutsen. De zompige rozijnen laten we achterwege, wij doen er lekkere chocolade en nootjes bij of appeltjes, amandelen en kaneel. En een schepje pudding, want zonder pudding is het geen broodpudding, zegt het lief. Benieuwd of het dochtertje later ook met een kleintje in haar keuken ongeduldig zal zitten wachten tot hun zelfgebakken broodpudding-naar-mama's-recept-maar-met-een-eigen-twist uit de oven kan.
de opwarming: 3 generaties ondersteboven op een rij
the making of


en als de helft al opgesnoept is

donderdag 2 april 2015

Wachten op Freggel

Laatste werkdag gehad. En nu wachten tot Freggel uit mijn buik wil springen. Meter en peter kregen ondertussen ook al 'de vraag' voorgeschoteld en zeiden gelukkig allebei 'ja!'. Freggel mag dus gerust zijn.