woensdag 1 februari 2012

Hoe het allemaal begon

Een drietal jaar geleden herinnerde ik me plots dat ik kon haken. Ik heb dat nog geleerd in een langvervlogen lagereschoolperiode. Ik had nog wat restjes wol liggen en tja, wat kan een mens anders bedenken dan daarmee een dierenbowlingset te haken. Geef toe, dat zou ook het eerste zijn dat u zou bedenken.

Het begon met een pinguïn.
Maar één pinguïn is wat zielig en het bowlen is dan ook moeilijk én saai. Dus kwam er een giraf bij. Logisch, geef toe. En een zebra.
En toen was het hek van de dam. Een olifant, een leeuw en een bruine beer, ik bleef maar haken!En mijn nichtje Nore en neefje Florian zagen dat het goed was! En zij bowlden nog lang en gelukkig.'Tutorial' voor wie nieuwsgierig is of zelf ook aan de slag wil:
- onderaan leg ik steeds een dekseltje van een glazen pot met daarin een oude tennisbal, zodat het dier min of meer op een stabiele manier kan blijven staan.
- In de nek van de giraf zit een wc-rolletje en in alle hoofden zitten oude sokken zodat het zwaartepunt verlegd wordt als ze beginnen te wiebelen - ah ja, ik heb erover nagedacht, hoor!
- Om de diertjes op te vullen gebruikte ik oude kussens.

Maar vraag me geen haakpatronen want ik haak op het zicht. Veel plezier met je eigen haakbowlingset!

1 opmerking:

  1. Leuke gehaakte bowlingset. Ben zelf ook beginnen haken een jaar
    of zo geleden (momenteel ligt het wat stil), krijg alweer zin als ik dit zie. :-)

    BeantwoordenVerwijderen